?

Log in

No account? Create an account
Apr. 9th, 2007 @ 10:18 pm Antis su obuoliais lietuviškai
Jau rašiau kelis kartus, kaip iškepti antį, todėl šįkart tiesiog trumpai.

Antį ištriname druska, pipirais, kmynais ir trupučiu maltų gvazdikėlių. Paliekame pasimarinuoti valandą-dvi. Prikemšame į vidų rūgščių obuolių skiltelių, arba, jeigu jau visai autentiškai, "rojaus obuoliukų", tokie mažiukai rūgštūs. Nors iš esmės galima ir nieko nekimšti. Šešis didelius rūgščius ( antaninius ) obuolius išskobiame per viršų, bet ne iki pat apačios, turi truputį likti. Į vidų pripilame medaus maždaug per 2/3 tūrio, įmetame į medų po vieną gvazdikėlį. Obuolius sudedame ant sviestu sutepto padėklo.

Kepame antį, kaip visuomet - iš pradžiu karštai, po to sumažiname iki 175 ir iki kol iškeps, žr lentelę, tarkim, prie anties su vyšniomis. Likus kažkur 20-25 minučių įdedame obuolius. Mažas raudonas bulvytes verdame kažkur apie 15 minučių, tuomet apkepiname nusemtuose nuo anties taukuose su sviestu, padruskiname-papipiriname. Viskas :{)



Skanaus!
About this Entry
From:(Anonymous)
Date:April 10th, 2007 08:15 pm (UTC)

nelabai i tema bet del prieskoniu

(Permanent Link)
vis paskaitineju Jusu receptukus, tikrai nuostabu
o prireike man tokio prieskonio kaip kvapioji mureja (Curry leaves) anglishkai... va gal zhinote kur LT galima ja gaut ir ar galima namie augint?
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:April 10th, 2007 08:23 pm (UTC)

Re: nelabai i tema bet del prieskoniu

(Permanent Link)
Kur curry leaves Lietuvoje gauti, tai nelabai įsivaizduoju. Čia Teksase tai žinau keletą indiškų parduotuvių, kur jie patys vazonuose tuos kario medelius augina, ir po to šviežius pardavinėja. Lapus vartoti patariama tik šviežius, džiovinti jie praranda labai daug skonio. Dar variantas - gauti tų lapų šaldytų, tokie tik patamsėja, bet kvapo labai daug nepraranda. Taip kad, žodžiu, galbūt kas nors iš Lietuvoje esančių patars, kur gauti, o jeigu jau gausit gyvą šakelę ir netyčia prigytų, tai, manau, augs vazone ir Lietuvos klimate, jeigu į lauką nenešti ir nešaldyti.
[User Picture Icon]
From:nemunas
Date:April 11th, 2007 12:58 pm (UTC)
(Permanent Link)
Super vaizdelis. Tik tiek, kad is tos anties, kai isbega reibalai nebelabai kas ir lieka... Zasis, itariu vienareiksmiskai geriau butu. Savaitgali Mingeje maciau keleta tukstanciu zasu... pagalvojau, kad butu saunu tokia ant stalo patiekt ir nusoviau su fotoaparatu :)
From:(Anonymous)
Date:April 16th, 2007 10:10 am (UTC)

naminis

(Permanent Link)
Radau "Mojito" ir "Margarita" Gal parašytumėt kaip darosi "Kruvinoji"?
From:(Anonymous)
Date:April 16th, 2007 10:23 am (UTC)

naminis

(Permanent Link)
Radau "Mojito"ir "Margarita" Gal parašytumėte "Kruvinosios"receptą?
From:(Anonymous)
Date:April 10th, 2009 10:25 am (UTC)

Kur ta antis vysniose

(Permanent Link)
Sryyy-nu bet nerandu :)Parašykit kokie aplink receptai, nes nemokėsiu iškept anties šv. Velykom :)

Su šv.Velykom visus gurmanus ir šiaip pavalgyt mėgstančius Ą
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:April 10th, 2009 10:26 am (UTC)

Re: Kur ta antis vysniose

(Permanent Link)