?

Log in

No account? Create an account
Dec. 22nd, 2006 @ 08:40 am Koldūniukai
Privyniojau vakar koldūniukų. Mažų tokių. Sultinyje virtų.

Labai neturiu laiko, todėl trumpai.

Tešla: stiklinė miltų, keturi kiaušinių tryniai, maždaug vieno sutarkuoto svogūno sultys. Suminkome, iki kol taps lygi ir elastinga. Jokio vandens.

Įdaras: kūčių variantas būtų atmirkyti, smulkiai sukapoti ( ar net sumalti ) ir pakepinti džiovinti baravykai su svogūnais ar tais pačiais likusiais tarkiais iš aukščiau.

Šiaip variantas: jautiena perpus su kiauliena, pasūdyta, papipirinta, ir pabarstyta kinietišku "5 spice" mišiniu ar tiesiog mairūnu.

Kaip vynioti: tešlą iškočiojam iki maždaug 1mm storio, supjaustome 4cm kvadračiukais. Supjaustę visus kvadračiukus atsargiai "atlipdome" nuo lentos ir įsitikiname, jog jie slidinėja ant stalo be problemų. Į vidurį dedame ne didesnį kaip mažos pupelės dydžio įdaro gabalėlį. Kraštą perbraukiame šlapiu pirštu. Lenkiame įstrižai, kampas prie kampo. Laikome, kad viršuje būtų vienas kampas, apačioje du. Apatinę dalį ( su įdaru ) lenkiame į viršų, taip, kad kampas viršuje truputį kyšotų. Kairės rankos mažąjį pirštelį dedame į koldūno vidurį, o apatinius kampus užriečiame ant piršto ir sulipdome ( galima truputį padrėkinti vieną iš kampų, kad geriau liptų ). Dedame ant miltuotos skardos, pradedame iš pradžių.

Jeigu vis vien neaišku, žiūrime čia.

Gauname armiją koldūniukų, kiekvienas maždaug 2cm diametro.



Paverdame apie 6-7 minutes vos burbuliuojančiame stipriame jautienos sultinyje arba baravykų nuovire. Aš į sultinį dar dėjau truputį čiobrelio, o kai išvirė, pabarsčiau kapota kalendra, galima petražolėm arba krapais.

Ir gauname va šitai:



Skanaus!
About this Entry
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:December 22nd, 2006 03:16 pm (UTC)
(Permanent Link)
Tiesa, prisiminiau, kad per kūčias kiaušinių negalima. Tokiu atvejų tiesiog miltai ir svogų sultys.
From:(Anonymous)
Date:December 22nd, 2006 04:42 pm (UTC)

kuciu variantas kolduniukuose

(Permanent Link)
Mociute pildavo aliejaus i tesla, buna traskesne. Pirma karta savarinkiskai kepsiu firmini gimines Kūčių patiekalą- musiškai pyrožkos su grybais-is esmes tie patys koldunai tik su džiovintais grybais ir kepti aliejuje. Didžiausia problema tesla, kad nebūtų kieta, bet gerai liptų. Labai laukiu patarimo. Ir beje su artejančiom šv. Kalėdom.
From:(Anonymous)
Date:December 22nd, 2006 04:36 pm (UTC)

kuciu variantas kolduniukuose

(Permanent Link)
Kuciu patiekaluose negali buti kiausiniu, tai kaip tada darote tesla?
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:December 22nd, 2006 04:39 pm (UTC)

Re: kuciu variantas kolduniukuose

(Permanent Link)
Žr. vienu komentaru aukščiau
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:December 22nd, 2006 04:40 pm (UTC)

Re: kuciu variantas kolduniukuose

(Permanent Link)
Truputis aliejaus tešloje irgi, manau, nepamaišys.
[User Picture Icon]
From:dialmformonkey
Date:December 23rd, 2006 12:15 am (UTC)
(Permanent Link)
jega. kaip tik ko reikejo ant kuchiu stalo. achiu.
[User Picture Icon]
From:dalija_uk
Date:December 23rd, 2006 09:48 am (UTC)
(Permanent Link)
kokia grazi pirma nuotrauka..:)
[User Picture Icon]
From:dialmformonkey
Date:December 23rd, 2006 03:17 pm (UTC)
(Permanent Link)
biski per stora tesla padariau. ir mesos permazai i juos idejau. bet nieko tokie vistiek, skanus. dar i sultini kalafijoru mestelejau tai nepakenke.
From:(Anonymous)
Date:October 22nd, 2008 09:32 pm (UTC)

FANTASTIKA

(Permanent Link)
NEPASAKYSIU TAU NIEKO NAUJO GIEDRIAU,BET FANTASTIKA,ZAVIUOSI ,SILPNA CIA DAROSI,O DAR IR LAIKAS TOKS 00:22...MANE VISI VADINA KULINARE,BET CIA!!!!!!........FANTASTIKA,NET TEUKSTA ZODZIU APSAKYTI.
AS LABAI MYLIU VIRTUVE IR MEGSTU GAMINTI,TIK DABAR LAIKAUSI NUO RIEBIU PATIEKALU.O DABAR BIJAU ,KAD RYT RYTE BEGSIU I TURGU IR VISA DIENA GAMINSIU,NES LAUKIU SVECIU...KAZKAIP NERADAU NIEKO TOKIU LENGVU GREITU UZKANDELIU,O GL NE TAIP ATIDZIAI PERZIUREJAU.SEKMES TAU.SUZAVETA!!!
From:aurelijaok
Date:October 31st, 2009 05:57 pm (UTC)

nuolat ko nors išmokstu

(Permanent Link)
Man tai buvo naujiena, kad tešlą minkom su svogūnų sultimis. Nebuvau to dar girdėjus. Būtinai išmėginsiu.