?

Log in

No account? Create an account
Sep. 12th, 2006 @ 09:31 am Figūrinis ananasų pjaustymas
Tags:
Imame ananasą, sveiką, su visais lapais ir oda. Lapus nupjauname, kad liktų tik trečdalis. Pjauname ananasą išilgai perpus, o kiekvieną iš pusių - dar į tris dalis, kad gautųsi iš viso šešios. Pasikeičiame peilį į mažesnį.

Guldome ananaso šeštadalį ant šono, ir įpjauname ties centru maždaug 1-2cm nuo krašto, išilgai. Tuomet įpjauname ties oda, irgi maždaug 1-2 cm nuo krašto, ir taip, kad abu pjūviai pereitų kiaurai. Statome ananasą ant odos ir įpjauname minkštimą nuo viršutinio įpjovimo iki apatinio ir supjaustome vidurį maždaug 7-8mm storio skiltelėmis, kurios dabar bus jau visiškai atskirtos nuo ananaso. Lengvu piršto judesiu stumtelime vieną skiltelę, kad išlystų, kitą - į priešingą pusę, ir taip toliau armonikos principu.






Taip supjaustytas skilteles patogu smeigti šakute. Kiekviena skiltelė turėtų būti tokia, kad tilptų į burną vienu kąsniu.

Skanaus!
About this Entry
[User Picture Icon]
From:dalija_uk
Date:September 12th, 2006 03:20 pm (UTC)
(Permanent Link)
Kaip fainai! Niekada taip nesugalvociau pati :)
From:arvyart
Date:September 14th, 2006 03:18 am (UTC)
(Permanent Link)
Ne tik skanu, bet ir grazu. Tailande, Vietname, Pietu Kinijoje ir Filipinuose maciau kaip tai daro sio amato meistrai. Ten buvo nuostabiausiu figuru ir netgi skulpturu is vaisiu. Vaizdas nepakartojamas, bet jie tik tuo ir uzsiima. Na, o tokie atvykeliai perka, nors nebuvo labai brangu. Po to akys apsipranta ir ta egzotika praranda kazkokio nematyto stebuklo atspalvi. Bet pirmas kartas tiesiog pribloskia. Na, o bendrai, tai bet kuris patiekalas (ar vaisius) teiktas tampa dar skanesniu.
From:arvyart
Date:September 14th, 2006 03:22 am (UTC)
(Permanent Link)
Vietoj "teiktas" turejo buti "isradingai ir estetiskai pateiktas". Skubejimas ne visada pasiteisina :).
From:(Anonymous)
Date:November 25th, 2006 12:09 pm (UTC)
(Permanent Link)
Super! ejnu pabandyt
From:(Anonymous)
Date:May 12th, 2010 11:11 am (UTC)

auryte

(Permanent Link)
labai grazu, bet sita jau ismokau, o gal kazkokiu idomesniu pjaustymo budu yra? na, pvz, kad supjauscius visa ananasa ir kad pastatyti ji, laipteliais, ar kazkaip dar buna, nes esu maciusi kazka panasaus, tik nelabai isivaizduoju kaip ten darosi. buciau labai dekinga.:)