?

Log in

No account? Create an account
Sep. 7th, 2005 @ 08:45 am Salmon en Papillote au Beurre de Basilic
Tags:
Dar vienas receptėlis kalorijų skaičiuotojams pagąsdinti. Buga buga.

Užtikom gi mes netyčia lašišos išpardavimą, po $4 svaras, kai paprastai kainuoja virš 10, nu tai ir prigriebėm visą "šalikėlį". Didžioji dalis patapo užsūdyta ir sukišta į kamerą ( buterbrodai-sumuštiniai labai skanūs su ja gaunasi, kai įsisūrija ), o iš likusios buvo pagaminta Salmon en Papillote au Beurre de Basilic, arba lašiša folijoje su baziliko sviestu.
Šį patiekalą vakar kepė mano brangiausioji ( skuryte, prašau mylėti ir gerbti ), tačiau kažkodėl atsisakė pasidėti receptą pas save, todėl aprašysiu ir priglausiu čia.

Receptas keturiems lašišos steikams, dviems daliname kiekius per pusę.

Bazilikų sviestui reikės:
15 šviežių bazilikų lapelių
3 skiltelės česnako
1/4 arb.š. kajeno pipirų
125g nesūdyto sviesto
keli lašai citrinų sulčių
druskos ir pipirų

Baziliką, česnaką ir sviestą sumalame aparačiuku, angliškai žinomu kaip "food processor". Sudedame likusius ingredientus ir dar kartą permalame, kad viskas gerai susismulkintų ir susimaišytų.



Gabalą lašišos ( steiką, arba, kaip šiuo atveju, file ) krauname ant folijos, pasūdome, papipiriname.



Per vidurį lašišos dedame kaupiną šaukštelį paruošto sviesto, užkrauname viską pomidorų griežinėliais ( receptas sako, kad dėti tik du, bet jie labai skanūs, kai iškepa ), griežinėliu citrinos ir lauro lapeliu. Sveikų lauro lapelių nebuvo, tiko ir smulkinti.



Folijos kraštus užlankstome ir užsandariname. Krauname į 160C orkaitę ir kepame 25-30 minučių.



Garnyrui - ryžiai, tinka baltas vynas, nors, kaip prie lašišos, tiks ir raudonas beaujolais ar merlot.







Labai paprasta ir labai skanu :{)

Skanaus!
About this Entry
[User Picture Icon]
From:maumaz
Date:September 8th, 2005 05:24 am (UTC)
(Permanent Link)
Giedriau, jeigu skūrytė grįžo, ar pasiekė siuntiniai? :)
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:September 8th, 2005 10:32 am (UTC)
(Permanent Link)
aha, pasiekė, labai dėkui! Nors ne tokie jau dideli tie mano nuopelnai ;{)
[User Picture Icon]
From:maumaz
Date:September 8th, 2005 02:00 pm (UTC)
(Permanent Link)
Kai peržiūrėsi - duok žinoti :) Labai įdomu nuomonė iš pašalės.
[User Picture Icon]
From:azas
Date:September 8th, 2005 04:48 pm (UTC)
(Permanent Link)
Atsiprašau už klausimą ne į temą, bet gal kas galit paaiškint kaip ir kurioj vietoj reikia suformatuoti savo žurnaliuką, kad pagrindiniame puslapyje rodytų ne visą žinutę, bet jos santrauką, o apačioje būtų nuoroda į visą tekstą? Help......
[User Picture Icon]
From:azas
Date:September 8th, 2005 05:16 pm (UTC)
(Permanent Link)
Išsiaiškinau pats :)
[User Picture Icon]
From:popas
Date:September 9th, 2005 06:52 am (UTC)
(Permanent Link)
Teko valgyti panašią variaciją su karpiu, irgi labai skanu :)
From:(Anonymous)
Date:December 18th, 2005 05:33 pm (UTC)
(Permanent Link)
apsiseilejau... jauciu leksiu ryt lasisos ir baziliku ieskoti.
From:(Anonymous)
Date:August 7th, 2007 07:25 pm (UTC)

lasisa

(Permanent Link)
maziau cesnako ir be pamidoru
From:(Anonymous)
Date:October 14th, 2007 10:02 am (UTC)

Smagure

(Permanent Link)
Reiks pabandyt :) Siaip man skanu ir lasisa su grietine- tik prieskoniai ir saukstas grietines- viskas folijoje, bet kept- 15 min 180laipsniu orkaitej ;)
From:(Anonymous)
Date:March 8th, 2008 01:44 pm (UTC)

Kulautuviete

(Permanent Link)
Ar neperdaug riebu? Juk lasisa jau pati yra riebi, o dar sviestas i folija?
From:(Anonymous)
Date:January 30th, 2010 04:36 pm (UTC)

O ar lasisa tinka su grybais?

(Permanent Link)
Cia zinau kad toks klausimas turbut bus visai i pievas... bet man mama uzrode jusu blog'a ir as vis ka nors pasigaminu pagal jusu receptus...
Siandien turiu tokia dilema kad ryt reiks daryt international chebrai a la lietuviskus pietus ir sugalvojau kad suktinukai su grybais butu pats tas..
Stai cia susiduriau su problemike. Dveji sveciai is idejos vegetarai.. Turiu lasisos. Ar gerai butu imt ir padaryt is lasisos suktinukus ir irgi viduje pridet grybuku ir t.t., apkepint ir patroskint?

Labai buciau dekinga jei pasidalintumet idejomis...

Pagarbiai Juste