Giedrius Vilpišauskas (giedrius_v) wrote,
Giedrius Vilpišauskas
giedrius_v

Salmon en Papillote au Beurre de Basilic

Dar vienas receptėlis kalorijų skaičiuotojams pagąsdinti. Buga buga.

Užtikom gi mes netyčia lašišos išpardavimą, po $4 svaras, kai paprastai kainuoja virš 10, nu tai ir prigriebėm visą "šalikėlį". Didžioji dalis patapo užsūdyta ir sukišta į kamerą ( buterbrodai-sumuštiniai labai skanūs su ja gaunasi, kai įsisūrija ), o iš likusios buvo pagaminta Salmon en Papillote au Beurre de Basilic, arba lašiša folijoje su baziliko sviestu.
Šį patiekalą vakar kepė mano brangiausioji ( skuryte, prašau mylėti ir gerbti ), tačiau kažkodėl atsisakė pasidėti receptą pas save, todėl aprašysiu ir priglausiu čia.

Receptas keturiems lašišos steikams, dviems daliname kiekius per pusę.

Bazilikų sviestui reikės:
15 šviežių bazilikų lapelių
3 skiltelės česnako
1/4 arb.š. kajeno pipirų
125g nesūdyto sviesto
keli lašai citrinų sulčių
druskos ir pipirų

Baziliką, česnaką ir sviestą sumalame aparačiuku, angliškai žinomu kaip "food processor". Sudedame likusius ingredientus ir dar kartą permalame, kad viskas gerai susismulkintų ir susimaišytų.



Gabalą lašišos ( steiką, arba, kaip šiuo atveju, file ) krauname ant folijos, pasūdome, papipiriname.



Per vidurį lašišos dedame kaupiną šaukštelį paruošto sviesto, užkrauname viską pomidorų griežinėliais ( receptas sako, kad dėti tik du, bet jie labai skanūs, kai iškepa ), griežinėliu citrinos ir lauro lapeliu. Sveikų lauro lapelių nebuvo, tiko ir smulkinti.



Folijos kraštus užlankstome ir užsandariname. Krauname į 160C orkaitę ir kepame 25-30 minučių.



Garnyrui - ryžiai, tinka baltas vynas, nors, kaip prie lašišos, tiks ir raudonas beaujolais ar merlot.







Labai paprasta ir labai skanu :{)

Skanaus!
Tags: maistas
Subscribe

  • Kepta kiaulės galva

    Taip, tai vienas iš tų patiekalų, į kurį pasižiūrėję svečiai sustingsta ir ima žvalgytis, kur išėjimas, tačiau tos galvos kartą paragavus sunku…

  • Laukinė kulinarija

    Vakar apturėjau kulinarinę treniruotę, galima sakyti, generalinę repeticiją prieš didįjį vasaros pabaigos kepimą ant Apuolės piliakalnio. Iš karto…

  • Apie sezoną ir Dzūkijos dvasią

    Apsilankėm savaitgalį Kalvarijų turguje. Kaip visuomet, daug malonių įspūdžių. Voveraičių kaina nukrito nuo 20 iki 12 Lt už litrą, jau galima imti…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 11 comments

  • Kepta kiaulės galva

    Taip, tai vienas iš tų patiekalų, į kurį pasižiūrėję svečiai sustingsta ir ima žvalgytis, kur išėjimas, tačiau tos galvos kartą paragavus sunku…

  • Laukinė kulinarija

    Vakar apturėjau kulinarinę treniruotę, galima sakyti, generalinę repeticiją prieš didįjį vasaros pabaigos kepimą ant Apuolės piliakalnio. Iš karto…

  • Apie sezoną ir Dzūkijos dvasią

    Apsilankėm savaitgalį Kalvarijų turguje. Kaip visuomet, daug malonių įspūdžių. Voveraičių kaina nukrito nuo 20 iki 12 Lt už litrą, jau galima imti…