?

Log in

Feb. 16th, 2012 @ 09:31 am Receptai ir ne tik
Tags:
Sveiki,

Šis žurnalas perkeliavo į naujus namus. Jį dabar galite rasti
http://www.alacarte.lt, LiveJournal jis pildomas nebebus. Visi su kulinarija susiję įrašai perkelti ten. Iki susitikimo naujuoju adresu!

Giedrius



Sąrašiukas visų su maistu susijusių mano postų ( sudėliosiu aš tuos tagus kada nors, tikrai. Dabar tiks ir taip ).
UPD. perkėliau į priekį, kad būtų visada pradžioje, kuomet žiūrite per tagus.

Texas Barbecue
Vobla
Patobulintas guliašas
Fajitas
Keptos bulvės
Kaip supjaustyti vištą
Coq au Vin Blanc ( vištiena baltame vyne )
Vištiena garstyčių padaže
Aluje virtos dešrelės
Kijevo kotletas
Lašiša su baziliko sviestu
Saltimbocca
Koldūnai
Salotos ( Insalata Caprese, agurkų su medumi, portobello grybų )
Triufeliai su burbonu ir pekano riešutais
Keptos vištytės su kriaušėmis balto vyno ir estragono padaže
Bulvių rožės ( dekoracija )
Ožkos sūriu ir špinatais kimštos putpelės su grybų risotto
Pjaustyti ridikėliai ( dekoracija )
Krevečių pyragas
Kokteilis "Mojito"
Riešutais įdarytas upėtakis
Troškinti kalmarai, kimšti krevetėmis ir avies sūriu
Gruzdinti kalmarų ir svogūnų žiedai
Kepti baklažanai
Kiauliena pesto "lukšte"
Kepta višta, kimšta citrusiniais vaisiais ir svogūnais
Čeburėkai
Prancūziška svogūnų sriuba
Caneton aux cerises (antis su vyšniomis )
Amerikoniškas obuolių pyragas
Karštas vynas
Kepta žąsis
Kiaušinienė specialiai Darkside_lt
Grybų-blynelių pyragas
Nelazanija ir desertas
Vištiena medžiotojiškai
Putpelės lizdeliuose
Ponas Traškutis ( croque monsieur )
Baklava
Pupelių sriuba "La Ribollita"
Ant grilio keptos krevetės su mango salsa
Sriuba iš krevečių lukštų su lašiša
Greitas troškinys su porais ir alumi
Airiška kava
Balandėliai
Žvaigždžiaakis pyragas arba Stargazey Pie
Tacos
Teksaso stiliaus įdaryti pipirai
Makaronų salotos
Pamąstymai apie lietuvišką virtuvę ir lietuviškus ingredientus
Huevos Rancheros, arba kiaušiniai meksikietiškai
Ant grilio keptos sardinės su kriaušių salotomis
Šviesi duonos gira su mėtomis ir medumi
Carpaccio
Šarlotė su obuoliais ir kiauliena
Kalafiorai su kariu
Rūkyti sparniukai
Risotto su žaliais žirneliais
"Snapper" žuvis kepta druskoje
Mango-habanero padažas prie mėsos
Silpnai rauginti agurkėliai
Gumbo
Kokosų ir laimų fondiu
Pain Perdu ( prancūziškas tostas )
Pankoliai
Omarai
Totoriškas bifšteksas
Girta višta ( višta Guinness aluje )
Kreminė grybų sriuba
Antienos paštetas su konjaku ir pistacijomis
Teksasietiškas čili
Uzbekiškas plovas
Garuose virti vėžiai su krapais
Sriuba "charčio"
Naan ir raita
Jautiena burgundiškai
Piemens pyragas ( shepherd's pie )
Avinėlio šlaunelė
Kiauliena grybų, vyno ir grietinėlės padaže ( Kauno kiauliena )
Senoviški lietuviški barščiai
Kugelis su sparneliais
Skrylių apkepas
Cepelinai
Čenachai
Duonos dubenėliai
Kiaulienos pjausniai su obuoliais
Švilpikai
Austrės Rockefeller
Rūkytos žuvies užkepėlė
Rūkytos lašišos putėsiai
Kiauliena vindalu stiliumi
Tilapijos file su peražolių-citrinų vinegretu
Dekoratyvinis ananasų pjaustymas
Jūros velnio file griežinėliai su hollandaise padažu.
Žuvis jogurte ( Doi Maach )
Marinuoti aštrūs pipirai
Ėrienos karkos mole negro padaže
Keptas kalakutas ( su priedais )
Kalakutienos enčilados su molė padažu
Paštetas iš žuvies indiškai
Koldūniukai sultinyje
Brasiruota kiauliena
Antis su apelsinais
Višta puode
Jautienos krūtininė teksakietiškai
Kepta kiaulienos nugarinė
Šalta obuolių sriuba su "riešutėliais"
Kiaulienos nugarinė su parmezano, rozmarinų ir lazdynų riešutų įdaru.
Saldžių bulvių košė su riešutais ir spanguolėmis
Maršalo stiliaus krūtinėlės
Antis su obuoliais lietuviškai
Kimšta šerno galva (2 versti receptai)
Šiek tiek apie steikus
Apie sultinius
Lašišiniai upėtakiai baltame vyne
Kepta kiaulės galva
Kiaulienos mentė moliniame puode
Raugintų kopūstų sriuba
Šaltiena, košeliena, drebučiai
Grybais įdaryti pomidorai
Šviežios dešrelės su obuoliais
About this Entry
[User Picture Icon]
From:darkside_lt
Date:November 17th, 2005 09:28 am (UTC)
(Permanent Link)
Labai apetitiškas meniu... :) Perfrazuojant Švarną - o kur kiaušinienė??? :)
[User Picture Icon]
From:is_sapno
Date:November 17th, 2005 11:27 am (UTC)
(Permanent Link)
Alia jūs tikrai blogai darote vieną dalyką - Vėją nuo jūros užmiršote. Mes irgi baigiam pamiršt, kai tokios pertraukos.. Nium, namiokas laabai jau konkretus gavosi=]
[User Picture Icon]
From:darkside_lt
Date:November 17th, 2005 03:15 pm (UTC)
(Permanent Link)
Ramiakas! Leisk žmogui pirma užvalgyti - negi ant gurgiančio pilvo jis kurs? :)
From:spaudziaklavisa
Date:November 18th, 2005 04:28 pm (UTC)
(Permanent Link)
burėkų pilnos verijos nespėjau užseivint.
etikmat :)
From:(Anonymous)
Date:November 25th, 2005 09:26 am (UTC)
(Permanent Link)
Va susiradau ir i favoritus isidejau. Aciu uz tokius smaikstuoliskus receptus - is Vokietijos
From:(Anonymous)
Date:December 9th, 2005 06:02 pm (UTC)

skanu....

(Permanent Link)
Siaubas kaip skanu cia viskas. Saunuolis, taip ir toliau. Kai as esu tik pradedanti kulinare ;) tai man toks issamus aprasymas ir dar su nuotraukom - SUPER!!!

Lauksiu nauju recepteliu ;)

Kazkas minejo apie kiausiniene..... noreciau ir ja pamatyti siame portale, taip pat kokiu makaronu su visokiais padazais marmalais (pvz. farso ir brokoliu ir pan) ;)
From:neryte
Date:December 9th, 2005 08:29 pm (UTC)

labas

(Permanent Link)
Esu suzaveta tavo receptais :), viskas taip skanu, niam niam..... Esi megejas ar profesionalas sioj srity?
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:December 9th, 2005 08:43 pm (UTC)

Re: labas

(Permanent Link)
Turiu tokią taisyklę gyvenime: nieko nėra, ko negalėtum išmokti, jeigu tik labai nori. O jeigu tau kas nors dar ir parodo, kaip tai daryti, tuomet išmokti dar lengviau. Svarbiausia, kad tas dalykas teiktų malonumą.
Tai turi ir antrąją pusę: jeigu tapčiau profesionalu, tuomet tai reikėtų daryti kasdien, nori nenori, pavargęs ar ne, ir tai virstų tiesiog darbu. Todėl, mano nuomone, geriausia likti mėgėju. Ir be to, jeigu padarai kokią klaidą, gali išsiginti - aš juk tik mėgėjas, neprofesionalas, man atleistina ;{)
Re: - (Anonymous) - Expand
From:neryte
Date:December 12th, 2005 07:36 pm (UTC)
(Permanent Link)
Labai mėgstu sikes :).... artėja tokia graži šventė.... tai gal įmestum kokių receptukų? ;)
From:neryte
Date:December 30th, 2005 04:54 pm (UTC)
(Permanent Link)
Ačiū už naują receptuką ;)
From:neryte
Date:January 25th, 2006 07:57 pm (UTC)
(Permanent Link)
Labas, norėčiau pagalbos, valgiau kažkada kažką tokio į šiupinį panašaus, nežinau kaip vadinasi ir nežinau tikslaus recepto, gal galėsi man kuo nors pagelbėti.... taigi tas kažkas :))) susideda iš mėsos gabalėlių, juodų alyvuogių, pomidorų pastos ir nelabai pamenu kas dar...:( gal žinai apie ką šneku?
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:January 25th, 2006 08:05 pm (UTC)
(Permanent Link)
Na čia labai daug kas gali būti, pradedant nuo gan keistu čili, baigiant troškiniu, kur metama viskas, kas randama šaldytuve, ar sriuba ( bet su alyvuogėm? ). O klasikinio kokio nors recepto tai šiaip neprimena, nebent daugiau apie tai papasakotum, kas tai - karštas, šaltas, troškinys, mišrainė, kokioj šaly ( ar kokios tipo restorane ) valgei, na ir t.t. Jeigu, pvz, draugė vaišino, tai galbūt ji pati suimprovizavo kažką...
makaronai - (Anonymous) - Expand
From:neryte
Date:January 25th, 2006 08:27 pm (UTC)
(Permanent Link)
valgiau restorane Delano (Lietuvoje), o šiuo metu negyvenu Lietuvoje ir labai norėčiau kažką panašaus pasigaminti, su mėsa ir alyvuogėm susitvarkyčiau, bet va sudėtingiau yra su ta pomidorų pasta, bijau viską skonį sugadinti.....Apart mėsos ir alyvuogių nepamenu kas ten buvo, bet buvo skanu ;)
From:(Anonymous)
Date:September 2nd, 2006 03:24 pm (UTC)

kaip pasidaryt skania siupinine sriuba?

(Permanent Link)
taip ir nerandu apie siupinine sriuba jei idetumete butu labai smagu. didelis aciu
From:neryte
Date:January 25th, 2006 08:29 pm (UTC)
(Permanent Link)
o tau mėsa su alyvuogėm nesiderina?... varčiau kulinarinę įvairių šalių virtuvių knygą ir ten net keletą troškinių buvo su alyvuogėm ir mėsa, vištiena, ryžiais ir pan.
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:January 25th, 2006 08:37 pm (UTC)
(Permanent Link)
na, gal kažkiek ir derinasi, bet aš labiau pratęs juodas alyvuoges matyti šaltose mišrainėse, pvz su feta sūriu ir pan. O šiaip tai pasižiūrėk tą zuikienos troškinio receptą, kur rodžiau, galbūt tas tiks. Pomidorų pasta tai ten nieko blatno nėra, tie patys pomidorai, tik labai koncentruoti ir be druskos. Gana rūgšti kartais būna, jeigu per daug pridedi. Į vidutinį puodą troškinio ( tarkim, kokiems šešiems žmonėms ) tos pastos dėčiau ne daugiau nei valgomą šaukštą, na gal du jeigu labai jau pomidoriškai norisi. Ragauk ir žiūrėk, visuomet galima daugiau įdėti, o va išimti bus jau sunkiau :{) Pačios pastos paragauk, gal bus aiškiau, kokio ji ten stiprumo
From:neryte
Date:January 25th, 2006 08:43 pm (UTC)
(Permanent Link)
Tai gal tada patartum vietoj pastos dėti pomidorus savose sultyse? Juos tik sutrinti ir sudėti tokią tyrę? O tą receptuką būtinai pažiūrėsiu ;)
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:January 25th, 2006 08:45 pm (UTC)
(Permanent Link)
aš jų ir netrinčiau, koks skirtumas, vis viena troškinti
From:neryte
Date:January 25th, 2006 08:46 pm (UTC)
(Permanent Link)
SUPER! Ačiū, jau radau valgiaraštyje, tai šiupininė ;) tik man tų agurkų ir bulvių tada nė velnio nesijautė
From:(Anonymous)
Date:January 27th, 2006 08:22 pm (UTC)
(Permanent Link)
gal zinai nuo sovietiniu laiku toki torta ORBITA,man nostalgija jam,gal taip zinai koki nebloga torto receptuka.Buciau dekinga
(no subject) - (Anonymous) - Expand
(no subject) - (Anonymous) - Expand
(no subject) - (Anonymous) - Expand
From:(Anonymous)
Date:February 8th, 2006 09:58 pm (UTC)

NEREALU

(Permanent Link)
as suzaveta tavo, Giedriau, sugebejimais. Neturiu zodziu......
O ar papildysi kada sarasa naujais receptais? Aciu
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:February 9th, 2006 06:27 pm (UTC)

Re: NEREALU

(Permanent Link)
Dėkui, dėkui :{) visada malonu tai girdėti.

Dėl sąrašiuko: spausk viršuje, kur tags: Maistas, ir tada atsidarys vien tik receptų sąrašas. Aš šitą sąrašą, kur šitame puslapyje, dariau kažkada, tingėdamas dėlioti visur tag'us, bet dabar tai sutvarkyta, ir visi nauji receptai automatiškai įtraukiami po grafa "maistas"
From:(Anonymous)
Date:February 10th, 2006 01:54 am (UTC)

irgi is texaso

(Permanent Link)
aciu, ruosiuosi daryt vakareli bendradarbians - manau reiks nustebint ne tik lietuviskais patikalais bet ir jalapenos pabandysiu idaryt:)
liuks puslapiukas - dazniau cia uzsuksiu:)
From:(Anonymous)
Date:February 12th, 2006 04:58 am (UTC)

irgi is Texaso

(Permanent Link)
beje Giedriau ar bandei cia cepakus daryt? Susiduriau su dviem problemom: 1. nerandu tinkamos tarkos, 2. nerandu tinkamos bulviu rusies. Jei pavyko - pasidalink patirtim plyz:)
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:February 12th, 2006 04:32 pm (UTC)

Re: irgi is Texaso

(Permanent Link)
Vieną kartą bandžiau, bet nelabai, nelabai. Iš Malsenos mišinių tai, aišku, gaunasi, bet ten skonis nevisai kaip tikrų cepakų. Vietoj tarkos galima su blenderiu daugiau mažiau normaliai sumalti, arba nusipirkti "micro blade grader attachment", kur prie food procesorių eina, bet jie nori už tą šūduką dvidešimt baksų kažkur. Kol kas krakmolingiausios bulvės, kur pavyko rasti, tai russet "bake potato". Su kokiom nors yucon gold ar idaho neverta net prasidėt, iš jų net ir bulvių košė kažkokia gaunasi panaši į klijus, krakmolo beveik nėra. Bandžiau švilpikus iš jų "sušvilpint", ojoj kas per fiasko tądien gavosi. Su baking potato dar nebandžiau, tikiuosi, geresni rezultatai bus :{)
O va šiaip normalios tarkos tai ir aš neradau. Vienintelė panaši - tai ta, kur muškato riešutus tarkuoja, plotelis 10x2cm ;{) Skaičiau lietuviškam laikrašty, kad kažkur chicago gamina bulvių tarkavimo mašinas, pardavinėja po $80 plius atsiuntimas, bet kur ir kas konkrečiau - nežinau, pamečiau tą iškarpą...
Re: is chicago - (Anonymous) - Expand
Re: is chicago - (Anonymous) - Expand
From:(Anonymous)
Date:April 9th, 2006 10:13 am (UTC)

migle

(Permanent Link)
Sveiki visi, o ypač -Giedriau.Sveikinu Verbų sekmadienio proga ir linkiu visas bėdas ir kitokias nesamones iš savo gyvenimų ta proga išplakti.Senokai žiūrinėju šią svetainę, randu daug naudingų dalykų, porą kartų net buvau ir savo trigrašį įkišus:)Turiu pasiūlymą -draugaukime 'virtuvėmis":) Mat kelios virtuvinių reikalų mėgėjos dabar ir savo svet. kuriame.Tiesa, ji dar netobula labai, ir vaizdas kol kas labai kuklus, be to tikrai nebus nuotraukų iš gaminimo aprašymų -nemokam:)
Bet receptų'suštabeliuotų" jau nemažai.Daug jų -praktiškai žmonių išbandyti.
Tad jei kas - maloniai kviečiame :htpp://skanaus.visada.lt
[User Picture Icon]
From:buttonly
Date:April 25th, 2006 05:39 pm (UTC)
(Permanent Link)
Я прошу прощенья, что врываюсь сюда по-русски. У меня к Вам огромная просьба. Не смогли бы Вы объяснить мне значение литовского слова? Фамилия моего деда Касюлайтис(как это пишется на литовском не знаю).Что она означает?
Дед погиб под Сталинградом, все родственники жили в России и женщины тоже носили эту фамилию, не меняя окончания, как кажется, положено по-литовски. В Литве, насколько я знаю, у нас никого нет.
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:April 25th, 2006 06:28 pm (UTC)
(Permanent Link)
Эта фамилия пишется Kasiulaitis. "-айтис" в конце - довольно привычное литовское окончание, которая иногда указывает принадлежность к какой-то группе, как например "aukštaitis, žemaitis" - житель аукштайтии, жемайтии, или уменьшительное, как "vaikaitis" внук, сровните с "vaikas", ребенок. Увы, посмотрел в словаре, не нашел слов с корнем "касюл". Похожие слова были бы полский "koszula" ( рубашка ) или русский "касуля". Если фамилия возникла во время Речпосполиты, я бы сказал, это от польского слова, позже-от русского. Если и есть такое литовское слово "kasiulis", видать оно на столько древнее, что в обычном языке не употребляется.
Есть похожее литовское слово, очень редкое - kasula , означает "плуг". Еще одно, "kasulas" - охотничный шампур. Это все из словаря. Еще больше упрощая, слово "kasti" означает "копать", а "kasa" - "коса", та что из волос.

Не знаю, обьяснило это все что нибудь, или больше запутало? :{)

Также попробуйте покопаться в форумах www.istorija.net , если хорошо помню, там есть ученые люди, которые гораздо больше меня в этом разбираются.

кстати, в Литве такая фамилия у женщины звучала бы как Касюлайтене ( Kasiulaitienė ), или жена Касюлайтиса, или Касюлайтите ( Kasiulaitytė ), дочь Касюлаитиса. Мужская же фамилия не меняется.
From:pasipiktines
Date:April 26th, 2006 05:04 pm (UTC)

indiska virtuve

(Permanent Link)
Tamstos paakintas, nufotgrafavau viena paprasto curry gamybos procesa. Kadangi minejote, kad domina rytietiski patiekalai, galiu atsiusti, bet neturiu e-mail, o post'inti tingiu. Parasykite man i pasipiktines gmail com, atsiusiu, jei norite (zinia, angliskai).
[User Picture Icon]
From:dedran
Date:April 27th, 2006 12:07 pm (UTC)
(Permanent Link)
ВОООТ такое Вам большое спасибо за Ваши труды.
Это просто кландайк кулинарных чудес!
Есть маленькая надежда,что и на русском Вы иногда будете писать.
[User Picture Icon]
From:marinya
Date:April 27th, 2006 04:35 pm (UTC)

(Permanent Link)
ну и кто это все переведет для нас? :-))
Эх, жаль столько добра пропадает.
[User Picture Icon]
From:narpo4ka
Date:May 10th, 2006 08:53 am (UTC)
(Permanent Link)
ой как всё обалденно, только оочень хочется на русском почитать, а то я уже слюнями изошлась от аппетитных фотографий =) К сожалению на литовском понимаю, только отдельные слова, похожие на латышский =(
From:(Anonymous)
Date:May 12th, 2006 12:04 pm (UTC)

Gerbeja

(Permanent Link)
Giedriau, kur dingai, jau kuris laikas nededi receptuku, as viena is stropiausiu Tavo skaitytoju....
[User Picture Icon]
From:ghyta_0gg
Date:May 18th, 2006 02:24 pm (UTC)

В китчен_нахе это был бы оффтоп, но...

(Permanent Link)
Вы просто чудо!
Не только рецепты, но и чудесный стиль, и добродушие, и чувство юмора!...

Хоть литовского не знаю, но позвольте вас зафрендить (в конце концов, у меня есть самоучитель литовского -- мой отец был профессиональным переводчиком литовской художественной литературы, -- может, и я научусь что-то понимать :-))
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:May 18th, 2006 02:43 pm (UTC)

Re: В китчен_нахе это был бы оффтоп, но...

(Permanent Link)
Спасибо за хорошие слова :{)
А спрашивать меня, можно ли зафрендлять и не надо, делайте это и все, чем больше читателей, тем веселее :{) Может быть позже, если будет достаточное количество рускоязычных читателей, буду вести журнал на двух языках ( хотя правду говоря не очень себе представляю, как бы это выглядело )
From:(Anonymous)
Date:May 19th, 2006 04:02 pm (UTC)

Aurute

(Permanent Link)
O sraigių nebandei gamint. Labai būtų įdomu. Noriu ušmokti. Sykį mane vaišino ir labai patiko.
[User Picture Icon]
From:giedrius_v
Date:May 19th, 2006 06:30 pm (UTC)

Re: Aurute

(Permanent Link)
Deja, dar nebandžiau. Čia truputį su šviežiomis sraigėmis striuka, o su konservuotomis nežinau, ar apsimoka pradėti žaisti
Re: Aurute - (Anonymous) - Expand